De top 10 mooiste rijstvelden van Bali

Het concept van de unieke stijl van rijstvelden op Bali ontstond toen boeren werden geconfronteerd met de moeilijke taak van rijstteelt op steile bergen en diepe kloven – in feite de meest on-ideale situaties ooit voor rijstteelt. Om de last te verlichten, ontwikkelden de Balinezen een gemeenschap van waterdeling (‘sunbak’) waardoor boeren over en ook op de hellingen van heuvels en bergen konden groeien, en zo werden de prachtige terrassen geboren.

Een van de beste tijden om ze te bezoeken is tijdens de vroege uren van de dag, wanneer de zonnestralen nauwelijks in de lucht komen. Van oktober tot maart, wanneer het op Bali als het regen seizoen wordt beschouwd en het hele landschap verandert in dit weelderige groene paradijs, zal de zon weerkaatsen op het water in de velden en dit meesterwerk van een landschapsbeeld creëren dat u waarschijnlijk nooit zult vergeten. Voordat de vogels aan hun reis van de dag beginnen, voordat de boeren aan een dag hard werken beginnen, voordat de zon haar hoogtepunt boven de velden bereikt, en vooral voordat de andere zwervende bezoekers de rust en stilte verstoren, span je in om daar helder en vroeg, je zult jezelf er dankbaar voor zijn. Als je van plan bent om binnenkort naar Bali te gaan, is een bezoek aan een van deze mooiste rijstvelden van Bali een absolute must. Sommige kunnen worden bezocht terwijl u in de stad verblijft, andere zullen wat meer inspanning vergen om er te komen, we kunnen garanderen dat ze allemaal de moeite waard zijn.

Top 10 mooiste rijstvelden van Bali

1. Tegallalang in Ubud

De top 10 mooiste rijstvelden van Bali

Gemakkelijk de meest bekende van alle rijstterrassen (rijstvelden) op Bali, simpelweg vanwege de toegankelijkheid van de belangrijkste gebieden en de beroemde schoonheid, Tegallalang is waarschijnlijk het eerste wat je ziet als je ‘bali rijstterrassen’ of ‘bali rijstvelden’ zoekt, gelegen in Ubud. Het landschap is bekend over de hele wereld, en toch, als je het van dichtbij ziet, zal het je de adem benemen. Niveaus op niveaus van rijstterrassen domineren hier het landschap, met torenhoge bomen (sommige met hangende kokosnoten!), weelderige struiken en grote bananenbladeren die een bijna onbeschrijfelijk beeld van de natuur geven. Het hele jaar door zal er geoogst en geplant worden, en dan nog meer geoogst en geplant, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u op elk moment van het jaar het beste ervan misloopt. Omdat dit een van de meest populaire plekken is om een ​​rijstterras te bekijken, moet je ervoor zorgen dat je je dag goed plant om hier mooi en vroeg te komen als je niet gestoord wilt worden door andere bezoekers van de scene. Als u er net voor zonsopgang aankomt, krijgt u de best mogelijke foto en vermijdt u over het algemeen de grote drukte die hier bijna dagelijks komt.

Adres: Jl. Raya Tegallalang, Tegallalang, Kabupaten Gianyar, Bali 80561, Indonesia

2. Jatiluwih (Tabanan, West Bali)

Jatiluwih (Tabanan, West Bali)

Dit is een uniek rijstterras en is ook een favoriet onder bezoekers vanwege de ligging nabij de bergen. Verwacht op elke heldere dag brede, uitgestrekte velden met weelderig groen gras met een ongelooflijke achtergrond van bergen op bergen in de verte. Het rijstveld zelf is meer dan 600 hectare groot en volgt de glooiende lijn van de hooglanden en de heuvels. Het is gemakkelijk de grootste van alle rijstvelden op Bali, en op zijn zachtst gezegd ontzagwekkend. Hoewel de meeste bezichtigingen van terrassen gratis zijn, zal Jatiluwih een kleine vergoeding vragen om het te bekijken, dat naar het lokale coöperatiefonds gaat. De vergoeding is echter zeer minimaal, en voor de indrukwekkende ‘sea of ​​green’-uitzichten die je eruit haalt, zal het elke roepia waard zijn.

Om tegemoet te komen aan degenen die hierheen gaan, zijn er kleine restaurants in de buurt die internationale en lokale gerechten serveren, waardoor het een geweldige optie is voor de lunch. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in een bezoek aan Jatiluwih, is het het beste om het te combineren met een dagtocht om andere attracties te bezoeken, zoals de Batukaru-tempel en het Alas Kedaton Monkey Forest, en om de dag af te sluiten bij de Pura Tanah Lot-zeetempel.

Adres: Jalan Jatiluwih No No.Desa, Jatiluwih, Penebel, Kabupaten Tabanan, Bali 82152, Indonesia

3. Rendang (East Bali)

Mooiste rijstvelden Bali

Rendang is een vrij klein bergdorpje in het regentschap Karangasem in Oost-Bali. Als je door het gebied rijdt, zal het heel moeilijk zijn om het schilderachtige uitzicht op het platteland van de rijstterrassen te missen, en als je niet wist dat ze er waren, zullen ze je zeker een dubbele take laten doen. Gedurende alle dagen van het jaar verbleekt de groene tint van deze velden niet van kleur door het constante onderhoud. Het gebied staat bekend om zijn landbouw en steenhouwen, en als je goed kijkt, zul je merken dat er bewerkte stenen tempels en standbeelden langs de bermen staan.

Adres: Pesaban, Rendang, Karangasem Regency, Bali, Indonesia

4. Munduk Rice Fields (North Bali) 

Munduk Rice Fields (North Bali) - rijstvelden Bali

Zoals de meeste avonturiers die naar Bali gaan, weten, is Munduk een gebied vol natuurlijke schoonheid, vooral in de watervalafdeling. Er is echter minder bekend over de Munduk-rijstvelden, die niet zo goed bereisd is, maar even prachtig is in pracht. Het hooglandgebied heeft een prachtige uitgestrektheid van rijstvelden en is vooral prominent aanwezig in de buurten Gobleg en Gesing. Enorme bomen torenen boven de rijstvelden uit en in de verte zul je de uitgestrekte bossen zijn. Als u van activiteiten zoals wandelen en fietsen houdt, is dit een geweldig klein dorp om dat allemaal te doen! Na wat lokale producten? Kijk uit naar de kraampjes aan de kant van de straten die hun lokaal geteelde doerian en ander fruit verkopen.

Adres: Munduk, Banjar, Buleleng Regency, Bali 81161, Indonesia

5. Soka Rice Fields (Tabanan, West Bali)

Soka Rice Fields (Tabanan, West Bali)

Een kleine toegang tot de lijst (ten opzichte van de andere gigantische rijstvelden), de rijstvelden van Soka Village vormen een indrukwekkende schoonheid en oneindige charme voor wat het mist in (relatieve) grootte. Het dorp ligt in de buurt van de westkust van Bali, vrij dicht bij de stranden (zo dichtbij dat als het stil genoeg is, je zelfs de golven kunt horen beuken), wat betekent dat je hier gemakkelijk je weg kunt vinden als je aan het toeren bent naar of via de westkant. Hoewel het door het jaar heen varieert, is de beste tijd om de Soka-rijstvelden te bekijken, wanneer het riet tot de optimale hoogte is gegroeid en de rijstplanten vergeeld zijn, net voordat ze worden geoogst. De ware schoonheid van Soko straalt in deze tijden. Na het oogstseizoen is het gewoon land met rijststro totdat een nieuw gewas wordt geplant.

Adres: Antap, Selemadeg, Tabanan Regency, Bali 82162, Indonesia

6. Sidemen (Karangasem, East Bali)

Sidemen (Karangasem, East Bali) - mooiste rijstvelden Bali

Sideman wordt vrij vaak opgenomen in het reisschema wanneer bezoekers van plan zijn de Klungkung- en Besikah-tempels te bezoeken, waarbij al deze attracties zich aan de oostkant van Bali bevinden. Op de zuidelijke hellingen van de berg Agung (de hoogste berg van Bali) ligt een klein dorpje op het platteland, dat trots wordt gedragen door hun boerengemeenschappen. In de afgelopen jaren winnen dagtochten door bezoekers aan populariteit vanwege de oogverblindende rijstvelden en enorme plantages. Tijdens de dagen dat de velden onder water staan ​​en volkomen stil zijn, is het alsof je de hele lucht weerkaatst op de grond. Veel tours bieden tochten door de rijstvelden waar je jezelf volledig kunt onderdompelen in de vegetatie en de rust en stilte die gepaard gaat met uitgestrekte plantenvelden. Wanneer u dit dorp bezoekt, is een uniek aandenken om mee naar huis te nemen de traditionele verfstoffen waar de dorpelingen van Sidemen bekend om staan. Ingewikkelde kunst en ontwerpen worden samengebracht door katoenen of zijden draden. Dit is een geweldige manier om iets terug te geven aan de gemeenschap.

Adres: Jalan Sidemen – Sangkan Gunung, Sangkan Gunung, Sangkan Gn., Sidemen, Kabupaten Karangasem, Bali 80864, Indonesia

7. Pupuan (Tabanan, West Bali) 

Pupuan (Tabanan, West Bali) 

Dichtbij het bekendere rijstterras Jatiluh ligt Pupuan, een minder bekend maar even prachtig boerendorp. Hoewel de rijstterrassen een prachtig gezicht zijn om te zien, oogsten hun boerderijen zelfs extra lokaal geteelde cacao, kruidnagel en koffie (van een mondvol gesproken!). Er zijn zelfs kleinere landbouwafdelingen die zich richten op het telen van zeldzame tropische vruchten, waaronder mangosteen en de gewaardeerde Zuidoost-Aziatische durian. De beste tijd om deze velden te bekijken is tijdens de vroege uren van de dag, en wanneer je aankomt, zie je de boeren rustig hun gewassen verzorgen, of kruidnagels neerleggen om te drogen langs de weg. Omgeven door bossen is het groen in de Papua velden als geen ander. Als je de gebaande paden wilt verkennen en buiten de gebaande paden wilt treden, bieden de bossen rondom de velden prachtige maar verborgen watervallen en beekjes om te verkennen.

Adres: Belimbing, Pupuan, Tabanan Regency, Bali 82163, Indonesia

8. Kekeran

Kekeran, mooiste rijstvelden Bali

Kekeran, een beginnende ingang op de lijst, is normaal gesproken niet de plaats waar bezoekers op Bali naartoe gaan om hun uitzicht op het rijstveld te herstellen. Laat dit je echter niet afschrikken. Op bestemmingen als Bali, waar veel dingen snel worden overspoeld door toeristen, moet een verborgen juweeltje als Kekeran koste wat kost worden beschermd.

Vanuit een kleine voedselkar in het dorp Kekeran, kun je tot 10 km voor je uitkijken, over de uitgestrekte rijstterrassen met rijen helemaal tot aan de jungle en verder. Als je naar beneden kijkt, is er een rivier die er doorheen slingert, en een constant licht briesje zal je wat troost bieden en verwoesting veroorzaken met de bananenbladbomen langs de velden. Maak een praatje met de eigenaar van de kraam, koop wat te eten en de tijd staat stil als je op je gemak vers fruit eet terwijl je geniet van een aanblik waar velen alleen maar van kunnen dromen om ze in het echt te zien.

Adres: Kekeran, Mengwi, Badung Regency, Bali 80351, Indonesia

9. Pererenan (Canggu)

Pererenan (Canggu)

Canggu, het Boheemse hart van Bali – een surfershuis, een hippieparadijs en de thuisbasis van een van de mooiste rijstterrassen van Bali (onverwacht, maar het is waar!). Pererenan is een ondergewaardeerd schilderachtig rijstveld dat zich op weg naar enkele van de beste surfstranden van Canggu bevindt. Het rijstveld is een geweldige manier om de rit te onderbreken als je ergens pittoresk wilt stoppen voordat je de golven op het strand raakt, of als je gewoon geen uren wilt reizen om een ​​rijstveld te zien (want dit is gewoon 20 minuten van de Tanah Lot-tempel en 10 minuten van Batu Bolong en Berawa), of zelfs als je gewoon een frisse neus wilt halen die alleen velden met weelderige groene planten je kunnen geven, stat. U ziet de velden direct als u langs de weg komt. Voel je vrij om op elk moment te stoppen om te zien hoe de lokale boeren hun gewassen van dichtbij verzorgen, ze vinden het niet erg!

Adres:Jl. Raya Canggu, Pererenan, Mengwi, Kabupaten Badung, Bali 80351, Indonesia

10. Abang & Ngis (Abang) 

Abang & Ngis (Abang) 

Er is een gebied diep aan de oostkust dat misschien wel het meest verbluffende en prachtige panoramische uitzicht op rijstvelden op het hele eiland biedt, en het is allemaal te danken aan een klein dorpje genaamd Ngis, onbekend en onontgonnen door de meeste mensen die Bali bezoeken. Als u aan de oostelijke kust naar Amlapura reist, gaat u verder naar het noorden tot u het dorp Abang bereikt. Er is een kleine uitkijkpost in de buurt van dat gebied waar u het meest voortreffelijke uitzicht op de velden zult vinden, van hoog boven waar het land, de bomen en de lucht samenkomen om een ​​perfect beeld van Moeder Natuur te schetsen. De dreigende mistige bergen op de achtergrond dienen alleen om te ondersteunen hoe prachtig deze plek werkelijk is.

Adres: Amlapura, Karangasem Sub-District, Karangasem Regency, Bali, Indonesia


Dit waren de 10 mooiste rijstvelden van Bali. Een aanrader!

On Key

Meer over Bali

Ontdek de Gili eilanden vanaf Bali

De Gili-eilanden zijn een groep van drie kleine eilanden voor de kust van Lombok, Indonesië. Deze paradijselijke eilanden zijn een populaire bestemming voor reizigers die