De mooiste watervallen van Ubud

Ubud, gelegen in het hart van Bali. Is een van de populairste bestemmingen in Indonesië vanwege zijn mooie bezienswaardigheden, zoals de mooie watervallen. Ben jij in Ubud of omgeving en wil je de mooie watervallen bezoeken? Lees dan snel verder. Al deze 8 watervallen zijn namelijk op rij afstand vanaf Ubud te bereiken.

Ontdek hier de leukste verblijven voor je vakantie naar Ubud

De mooiste watervallen in Ubud
Sekumpul waterval van boven

8x de mooiste watervallen van Ubud!

1. Kanto Lampo

Kanto Lampo

Kanto Lampo is een van de meest populairste watervallen in Ubud. De waterval ligt verscholen in een dichtbegroeid bos en biedt een prachtig uitzicht op het mooie landschap er omheen. Het water stroomt vanaf een hoogte van ongeveer 15 meter in een kristalheldere vijver, waar je kunt zwemmen en afkoelen op een warme dag.

Wat Kanto Lampo zo uniek maakt, is de spectaculaire natuurlijke rotsformatie die het water omringt en waar je overheen kunt lopen om de waterval van dichtbij te bekijken. Dit maakt het een populaire bestemming voor fotografen en natuurliefhebbers.

2. Tegenungan Waterval

Tegenungan Waterval - Ubud

De Tegenungan Waterval is een erg bekende waterval in Ubud. Bij de waterval heb je een mooi uitzicht op het prachtige groene landschap. Het water stort neer vanaf een hoogte van ongeveer 15 meter in een prachtige lagune die ideaal is om in te zwemmen en af te koelen op een warme dag. De waterval is omringd door dichtbegroeide bomen en struiken, wat zorgt voor een prachtig uitzicht.

Er zijn verschillende uitzichtpunten waar je foto’s kunt maken en een nabijgelegen brug die een prachtig uitzicht biedt op de waterval en de omgeving. Tegenungan Waterval is een populaire bestemming voor zowel toeristen als de lokale bevolking en een must-see voor iedereen die Ubud bezoekt.

3. Tukad Cepung waterval

Tukad Cepung Ubud

De Tukad Cepung waterval is een van de meest unieke watervallen in Ubud. Wat de waterval uniek maakt vergeleken de meeste watervallen in de omgeving, is dat het water hier door een grot stroomt en een magische sfeer creëert. De waterval is omringd door hoge rotswanden die bedekt zijn met mos en varens, waardoor het een mysterieuze en betoverende sfeer heeft. Het water valt vanaf een kleine opening in de grot terwijl de zonnestralen door de opening heen breken.

Om de waterval te bereiken, moet je door een kloof lopen en een korte afdaling maken langs een smalle trap. In de buurt van de waterval vind je ook erg leuke en hippe cafés Tukad Cepung Waterval is een unieke en betoverende bestemming die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Ubud.

4. Goa Rang Reng waterval

Goa Rang Reng waterval - watervallen Ubud

De Goa Rang Reng Waterval is een spectaculaire waterval gelegen in het dichte regenwoud van Ubud. De lagune is ideaal om te zwemmen en af te koelen op een warme dag. Wat deze waterval uniek maakt, is dat je er achterlangs kunt lopen en de grotten kunt verkennen die zich achter de waterval bevinden. Het is een prachtig en onvergetelijk gezicht om te zien hoe het water valt terwijl je erachter staat.

Om de waterval te bereiken, moet je door een dichtbegroeid bos en een kleine rivier oversteken, wat zorgt voor een avontuurlijke ervaring. Goa Rang Reng Waterval is een populaire bestemming voor toeristen en natuurliefhebbers en biedt een unieke en opwindende ervaring die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Ubud.

5. Tibumana waterval

Tibumana waterval - watervallen Ubud

De Tibumana waterval is een erg mooie waterval gelegen in een rustige en vredige omgeving. Het water stroomt in een prachtige lagune, die ideaal is om te zwemmen. Om bij de waterval te komen moet je door een mooi bos wandelen. De waterval is omringd met een mooi landschap met rijstvelden en palmbomen.

Tibumana Waterval is een van de minder bekende watervallen in Ubud en biedt een rustige en vredige ontsnapping aan de drukte van de stad. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Bali.

6. Nungnung waterval

Nungnung waterval - watervallen Ubud

De Nungnung Waterval is een adembenemende waterval gelegen in het regenwoud van Ubud. Het water stroomt vanaf een hoogte van ongeveer 50 meter naar beneden en creëert een indrukwekkend spektakel van water en mist. De waterval is omgeven door groene bomen en planten, waardoor het een betoverende en rustige sfeer heeft.

Om de waterval te bereiken, moet je een afdaling maken over een steile trap met meer dan 500 treden, maar het uitzicht op de waterval en de omgeving is de inspanning meer dan waard. Nungnung Waterval is een van de hoogste watervallen in Ubud en is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers die op zoek zijn naar een spannende en unieke ervaring.

7. Sekumpul waterval

Sekumpul waterval

Sekumpul Waterval is een prachtige waterval gelegen in het noorden van Bali, in de buurt van Lovina. Het is een van de meest populaire toeristische attracties van Bali vanwege de majestueuze schoonheid van de waterval en de omliggende natuur. Sekumpul Waterval bestaat uit zeven watervallen die samen stromen, wat een adembenemend gezicht oplevert.

De waterval is omgeven door weelderige groene bomen en planten, en er zijn kleine paden die naar de watervallen leiden. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de rustige natuurlijke omgeving.

8. Leke Leke waterval

Leke Leke waterval - watervallen Ubud

De Leke Leke Waterval is een prachtige waterval gelegen in de buurt van Ubud, in het dorpje Antapan. Het is ongeveer 40 minuten rijden van Ubud en is omgeven door  groene bomen en struiken. Het is een verborgen juweeltje dat nog niet zo bekend is bij toeristen, wat betekent dat je hier kunt genieten van een rustige en vredige omgeving.

Om bij de waterval te komen, moet je een kleine wandeling van ongeveer 15-20 minuten maken door de  groene omgeving. Onderweg kom je langs kleine beekjes en bruggen, wat de wandeling nog mooier maakt. Eenmaal aangekomen bij de waterval kun je genieten van het geluid van het stromende water en het prachtige uitzicht. Er is ook een kleine natuurlijke poel waar je in kunt zwemmen en ontspannen in het verfrissende water.

De Leke Leke Waterval is een geweldige plek om te bezoeken als je op zoek bent naar een rustige en mooie plek om te ontspannen en te genieten van de natuur

Ontdek hier de leukste verblijven voor je vakantie naar Ubud


watervallen Ubud
Sekumpul waterval
On Key

Meer over Bali

Ontdek de Gili eilanden vanaf Bali

De Gili-eilanden zijn een groep van drie kleine eilanden voor de kust van Lombok, Indonesië. Deze paradijselijke eilanden zijn een populaire bestemming voor reizigers die