Tukad Cepung Waterval: tips en informatie

Soms moeten we een pad volgen om de mooiste reis van ons leven te ondernemen. Er zijn ontelbare paden op Bali die je naar ongerepte plekken leiden. Als je jezelf wat harder pusht om echt de geheimen te ontdekken die Bali ver weg van de commerciële toeristen heeft verborgen, zul je deze plekken ontdekken. Tukad Cepung waterval is een van deze plaatsen die u misschien op uw reischecklist zou willen zetten.

Bekijk hier meer informatie over de Ubud waterval tour, inclusief Tukad Cepung!

Lichtval bij waterval Bali

Goed verborgen tussen rotsen, is de waterval absoluut een van de meest unieke plekken op Bali. Deze plek is relatief koeler en biedt een enorm gevoel van vrede en rust. Tukad Cepung is een rijzende ster onder de watervallen van Bali. Toeristen komen hier samen om die perfecte Instagram-foto te maken. De waterval is te zien tussen de rotsformaties en als je geluk hebt, zullen de zonnestralen een geweldige show voor jou creëren. We gaan diep in op dingen die je zou moeten weten voordat je naar de Tukad Cepung-waterval gaat, maar voel je vrij om naar elk gedeelte te springen dat je interesseert:

Over Tukad Cepung Waterval

Deze waterval is een nieuwe toeristische bestemming in het Bangli-gebied, die de schoonheid en uniekheid van verschillende watervallen geeft dan andere, gelegen in het midden van hoge kliffen, met zeer helder water, lichtjes het klifgebied binnen dat met elkaar lijkt samen te vallen. De Tukad Cepung-waterval (door de Balinezen vaak Cepung genoemd) is een van de meest fotogenieke watervallen van Bali. Tukad betekent rivier in de Balinese taal, en Cepung betekent stroom, dus ‘Tukad Cepung-waterval’ betekent de stroom van de Cepung-rivier. De Tukad Cepung-waterval heeft iedereen betoverd die hem heeft kunnen spotten. Goed bewaakt door de kliffen, is deze waterval moeilijk te vinden voor de eerste keer dat je er komt. Een paar honderd trappen de klif af zijn de moeite waard als je eenmaal op de bestemming bent aangekomen.

Hoe kom ik bij de waterval?

Mooiste plekjes van Bali

Je kunt de Tukad Cepung-waterval gemakkelijk bereiken vanaf elke plek in het zuiden, westen, noorden en het centrum van Bali en genieten van een rit daarheen die bijna net zo mooi is als de waterval zelf. Als u echter uit Ubud komt, moet u er met de auto of motor niet meer dan 50 minuten over doen. En 1,5 tot 2 uur rijden van Zuid-Bali naar Kuta, Legian en Seminyak.

De Tukad Cepung-waterval is bereikbaar met alle voertuigen, maar er is geen openbaar vervoer om er te komen. Een andere mogelijkheid is om er met de taxi naartoe te gaan of een auto met chauffeur te huren die duurder is maar nog steeds vrij goedkoop.

Als je er eenmaal bent en een kleine vergoeding hebt betaald bij de ingang, moet je ongeveer 30-40 minuten wandelen om de goed verborgen waterval te bereiken. Vanaf de parkeerplaats moet je via de trap naar beneden om bij de rivier te komen. De waterval ligt net achter de grot, waardoor je de waterval niet kunt zien als je bij de rivier aankomt. Je moet door een smalle grot lopen om binnen te komen, en als je de grot binnengaat, zie je de waterval achter de grote muur eruitzien als een grot.

Tukad Cepung Waterval kosten

Melvin bij de Tukad Cepung

Voor bezoeken aan de Tukad Cepung-waterval geldt een toegangsprijs van IDR 15.000 per persoon, zowel voor binnenlandse toeristen als voor buitenlanders.

Echter, aangezien het gebied goed wordt onderhouden door de lokale dorpelingen en het zou aardig zijn als u een fooi geeft, zodat zij deze verborgen plek kunnen blijven behouden.

Beste tijd om de waterval te bezoeken

Tukad Cepung lichtval

Omdat het water zich ophoopt in de kliffen, wordt het tijdens de regenseizoenen erg diep. Om die reden wordt het niet aanbevolen om de Tukad Cepung-waterval te bezoeken tijdens de moesson.

Maar tijdens andere seizoenen kun je staan ​​en kijken naar het water dat netjes naar beneden stroomt en een smal stroompje vormt in de klif. Deze plek is relatief koeler en biedt een enorm gevoel van vrede en rust.

De beste tijd om de Tukad Cepung-waterval te bezoeken is in de middag wanneer de zon recht boven de grot staat. Wanneer het licht doordringt in de muur van de grot en je ziet de weerkaatsing van het licht door de muur.

Wat kan je verwachten bij de Tukad Cepung waterval?

De schoonheid van deze waterval heeft zijn eigen uniekheid die eruitziet als water dat uit de lucht valt, omdat het zonlicht dat van boven de waterval komt het water verlicht.

Gelegen op 30 kilometer ten noordwesten van Ubud, zult u getuige zijn van een zeldzaam uitzicht op een waterval die u niet mag missen. Hoewel er tal van watervallen zijn die een bezoek waard zijn op Bali, is de Tukad Cepung-waterval uniek in zijn soort.

Bekijk hier meer informatie over de Ubud waterval tour!


Ook interessant: 

On Key

Meer over Bali

Ontdek de Gili eilanden vanaf Bali

De Gili-eilanden zijn een groep van drie kleine eilanden voor de kust van Lombok, Indonesië. Deze paradijselijke eilanden zijn een populaire bestemming voor reizigers die