Campuhan Ridge Walk Ubud – Reisgids Bali

Er zijn verschillende prachtige dingen te doen in Ubud. Er zijn prachtige wandelingen te maken, door het dorp, langs rijstvelden, of gewoon een prachtige natuurwandeling. De Campuhan Ridge wandeling is zonder twijfel een van de meest essentiële wandelingen in het centrum van Ubud. Het is een mooie wandeling met veel gebladerte en heuvels. Omdat het meer een jungle- of boswandeling is, zijn er andere tochten beschikbaar als u alleen rijstvelden en terrassen wilt zien.

Uitzicht over Campuhan Ridge Walk

Wat kan je verwachten van Campuhan Ridge Walk?

Dit is een mooie verharde wandeling langs de Campuhan bergkam. De Campuhan Ridge Walk biedt een meer natuurlijke sfeer dan andere paden in Ubud. Het terrein van de jungle of het bos in plaats van rijstterrassen en rijstvelden, heeft de Campuhan Ridge Walk veel bomen en heuvels.

De rijstterrassen bij Karsa Kafe zijn mooi en goed onderhouden, maar er zijn andere rijstterrassen en velden in Ubud die dichter bij het stadscentrum liggen en minder wandelingen vereisen, zoals de Kajeng Rijstterrassen Wandeling. Er zijn nog meer prachtige en opmerkelijke rijstterrassen, zoals Tegalalang.

Hiken door Ubud

Wanneer is het beste seizoen om de Campuhan Ridge Walk te bezoeken?

Het beste seizoen om Campuhan Ridge Walk te bezoeken is tijdens het droge seizoen, dat loopt van april tot september. Tijdens dit seizoen valt er minder regen en zijn de temperaturen aangenamer. Het weer in Ubud is het hele jaar door aangenaam, maar tijdens het droge seizoen is er minder kans op regen en zijn de temperaturen aangenamere.

Uitzicht in Ubud

Het droge seizoen is ook een goede tijd om andere openluchtactiviteiten in Ubud te ondernemen, zoals raften op de Ayung rivier.

Het regenseizoen in Ubud loopt van oktober tot maart. Tijdens dit seizoen is er een hoge kans op regenval en de temperaturen zijn iets koeler. Het regenseizoen is niet het beste moment om activiteiten in de openlucht te ondernemen, maar als u van wandelen houdt, kan dit een mooie tijd zijn om de Campuhan Ridge Walk te bezoeken. De wandeling is mooi en rustig tijdens het regenseizoen en u kunt genieten van de stilte en de natuur. Houd er wel rekening mee dat er een hoge kans is op regen en dat het terrein glad kan zijn.

Zomer in Ubud

Wandelpad van Campuhan Ridge Walk

De zomer in Ubud loopt van november tot maart. Tijdens deze maanden is het weer meestal aangenaam, maar er is een kleine kans op regen. De temperaturen zijn iets koeler tijdens deze maanden en het is een goede tijd om activiteiten in de openlucht te ondernemen. De zomer is ook een goede tijd om de Campuhan Ridge Walk te bezoeken. Het is rustig en aangenaam weer en u kunt genieten van de natuur.

Herfst in Ubud

De herfst in Ubud loopt van april tot juni. Tijdens deze maanden is het weer op zijn best en is er een kleine kans op regen. De temperaturen zijn aangenaam en het is een goede tijd om activiteiten in de openlucht te ondernemen. De herfst is ook een goede tijd om de Campuhan Ridge Walk te bezoeken. Het is rustig en aangenaam weer en u kunt genieten van de natuur.

Winter in Ubud

Ubud heeft geen echt winterseizoen, maar de temperaturen zijn iets koeler van juli tot september. Tijdens deze maanden is het weer meestal aangenaam, maar er is een kleine kans op regen. Het is een goede tijd om activiteiten in de openlucht te ondernemen. De winter is ook een goede tijd om de Campuhan Ridge Walk te bezoeken. Het is rustig en aangenaam weer en u kunt genieten van de natuur.

Hoe lang duurt het om de Campuhan Ridge Walk te doen?

Campuhan Ridge Walk-tijden en afstand

Van de Warwick Ibah tot het einde van de Ridge is het ongeveer 20 – 25 minuten in één richting als je loopt zonder te stoppen. U kunt verder lopen naar Karsa Kafe en andere warungs in de omgeving, wat nog 5 – 10 minuten duurt. Het is duidelijk dat je deze tijden moet verdubbelen omdat je terug moet keren om terug te gaan naar het begin. En als je stopt om alles in je op te nemen of foto’s te maken, kan het wat langer duren. Dus om de wandeling aan je dag toe te voegen, moet je verwachten dat je 1 tot 2 uur nodig hebt.

Riviertje bij de Campuhan Ridge Walk

Dus hoe ver is de Campuhan Ridge Walk? We gebruikten een app op onze laatste wandeling om de afstand te timen, en we kregen 1,22 km van de Warwick Ibah naar het einde van de bergkam zelf, één richting. Dus met de terugreis kijk je op ongeveer 2,5 km, meer als je verder loopt naar Karsa Kafe.

Je vraagt ​​je misschien af, net als wij, of er een luswandeling is die je kunt doen in plaats van terug te moeten. Het simpele antwoord is nee. Technisch gezien kun je de wandeling echter voortzetten tot je bij de weg Jalan RSI Markandya II komt, net voor Jungle Fish, en daar linksaf slaan. Dan volgt u deze rond totdat u linksaf de Jalan Raya Sanggingan op kunt. Je volgt dan deze weg tot deze overgaat in Jalan Raya Ubud en je terug brengt langs het begin van de wandeling. Maar dit zal veel langer duren dan wanneer je zou verdubbelen. Volgens Google Maps zou het afleggen van deze lus 1 uur 40 minuten en 7,7 km duren.
Hoe kom je bij de Campuhan Ridge Walk

Hoe kom je bij de Campuhan Ridge Walk?

Uiteraard hangt dit af van waar je verblijft in Ubud. Als je in Ubud Village verblijft, kun je gewoon naar het begin van de Campuhan Ridge Walk bij de Warwick Ibah lopen en doorgaan. Maar als u in de buitenwijken van Ubud verblijft, kunt u uw scooter parkeren op de parkeerplaats net beneden de heuvel van het Warwick Ibah-bord.

Wat is handig om mee te nemen?

Er zijn plaatsen om eten en drinken te kopen aan het begin en einde van de Campuhan Ridge Walk, en er is nu een kleine plaats om onderweg drankjes te kopen. Maar we raden je toch zeker aan om een ​​waterfles, zonnebril, hoed, zonnebrandcrème en insectenwerend middel mee te nemen tijdens je wandeling, omdat het behoorlijk kan worden blootgesteld aan de elementen. Je mag natuurlijk ook een camera meenemen. Wat schoeisel betreft, we dragen graag joggers, maar het is zeker ook te doen met teenslippers.

De Campuhan Ridge-wandeling is naar onze mening een must-do als je van een vroege ochtend- of late namiddagwandeling houdt, of gewoon een andere mooie kant van de natuur in Ubud & Bali wilt zien.

Campuhan Ridge Walk Routekaart

De camphun Ridge walk is eenvoudig te bereiken. Je loopt via de hoofdstraat van Ubud Jl Raya naar de Niang Warung. Vanaf daar loop je een stukje omhoog en kom je uit op de JL Bangkiang Sidem. Dit straatje kun je vervolgens helemaal uitlopen.

Het eerste stukje vanaf de hoofdweg is behoorlijk stijl, maar daarna is de wandeling zelf eenvoudig te doen.

On Key

Meer over Bali

Ontdek de Gili eilanden vanaf Bali

De Gili-eilanden zijn een groep van drie kleine eilanden voor de kust van Lombok, Indonesië. Deze paradijselijke eilanden zijn een populaire bestemming voor reizigers die