Ontdek de Nusa eilanden bij Bali: tips & informatie!

De Nusa eilanden zijn een groep eilanden gelegen voor de kust van Bali, Indonesië. De belangrijkste eilanden zijn Nusa Penida, Nusa Lembongan en Nusa Ceningan. Deze eilanden staan bekend om hun adembenemende stranden, kristalheldere wateren, kleurrijke koraalriffen en een ontspannen eilandsfeer. Ben jij van plan een van deze eilanden te bezoeken maar weet jij nog niet welke? dit artikel gaat je zeker verder helpen!

De drie Nusa eilanden op een rij!

Nusa Penida

Penida Bambu Green
Penida Bambu Green

Nusa Penida is een eiland gelegen ten zuidoosten van Bali. Het is het grootste eiland van de drie Nusa-eilanden en is ongeveer 20 km² groot.

Een van de meest populaire bezienswaardigheden op Nusa Penida is Angel’s Billabong, een natuurlijk zwembad dat wordt gevormd door de rotsen aan de kust. Het is een prachtige plek om te zwemmen en te genieten van het uitzicht op de oceaan. Een andere populaire bezienswaardigheid is Broken Beach, een natuurlijke brug met een turquoise lagune eronder.

Het meest bekende punt van Nusa Penida is Kelingking Beach. Deze bekende rots aan het strand heeft de vorm van een dinosaurus. Diamond Beach mag je zeker ook niet missen!

Nusa Penida heeft ook een paar van de beste snorkel- en duikplekken in Bali, waaronder Crystal Bay, Manta Point en Gamat Bay. Hier kun je zwemmen met manta’s, kleurrijke vissen en koraalriffen verkennen.

Om Nusa Penida te bereiken, moet je een boot nemen vanuit Sanur. Het duurt ongeveer 45 minuten tot een uur om het eiland te bereiken, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het eiland heeft ook een aantal resorts, variërend van budgetvriendelijke hostels tot luxe resorts.

Als je op zoek bent naar een afgelegen en rustige bestemming bij Bali, is Nusa Penida een geweldige keuze. Het biedt een prachtige natuur, prachtige stranden en veel avontuurlijke activiteiten om van te genieten.

Ontdek alle leuke resorts in Nusa Penida

Nusa Lembongan

Blue Lagoon Avia Villas
Blue Lagoon Avia Villas

Nusa Lembongan is een eiland gelegen ten zuidoosten van Bali, Indonesië. Het is het middelste eiland van de drie Nusa-eilanden en is ongeveer 8 km² groot. Het eilandje staat bekend om zijn prachtige stranden, turquoise wateren en relaxte sfeer.

Een van de meest populaire bezienswaardigheden op Nusa Lembongan is Dream Beach, een prachtig wit zandstrand met helderblauw water. Het is een ideale plek om te zwemmen, te zonnebaden en te ontspannen. Een andere populaire bezienswaardigheid is Devil’s Tear, een rotsachtige klif waar water tegen aan spat en een spectaculair uitzicht biedt op de oceaan.

Nusa Lembongan is ook een populaire bestemming voor surfers, met heel veel surfspots, waaronder de beroemde breaks van Shipwrecks en Lacerations. Daarnaast heeft het eiland een paar van de beste snorkel- en duiklocaties op Bali, zoals de mangrovebossen en de Manta Bay.

Om Nusa Lembongan te bereiken, moet je een boot nemen vanuit Sanur.. Het duurt ongeveer 30 minuten tot een uur om het eiland te bereiken, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het eiland heeft een aantal accommodaties, variërend van budgetvriendelijke homestays tot luxe resorts.

Als je op zoek bent naar een rustige, ontspannen bestemming met prachtige stranden en veel avontuurlijke activiteiten, dan is Nusa Lembongan een geweldige keuze.

Ontdek alle leuke resorts in Nusa Lembognan

Nusa Ceningan

Le Pirate Beach Club Nusa Ceningan
Le Pirate Beach Club Nusa Ceningan

Nusa Ceningan is het kleinste van de drie Nusa-eilanden en is ongeveer 3 km² groot. Het eiland staat bekend om de rustige en serene sfeer, prachtige natuur en adembenemende landschappen.

Een van de populairste bezienswaardigheden op Nusa Ceningan is de Yellow Bridge, een prachtige brug die Nusa Ceningan verbindt met Nusa Lembongan. Het is een geweldige plek om te genieten van het uitzicht op de oceaan en foto’s te maken. Een andere populaire bezienswaardigheid is de Secret Beach, een afgelegen strand met helderblauw water en wit zand.

Nusa Ceningan is een perfecte bestemming voor avontuurlijke reizigers, met activiteiten zoals duiken, snorkelen en surfen. Het eiland heeft een aantal populaire duikplekken, zoals Ceningan Wall, waar je kunt zwemmen met tropische vissen en koraalriffen kunt verkennen.

Om Nusa Ceningan te bereiken, moet je een boot nemen vanuit Sanur, Bali. Het duurt ongeveer 30 minuten tot een uur om het eiland te bereiken, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het eiland heeft een aantal accommodaties, variërend van budgetvriendelijke homestays tot luxe resorts.

Als je op zoek bent naar een rustige, afgelegen bestemming met prachtige uitzichten en veel avontuurlijke activiteiten, dan is Nusa Ceningan een geweldige keuze. Het biedt een prachtige natuur, rustige stranden en een ontspannen eilandsfeer die perfect is voor een rustige vakantie.

Ontdek alle leuke resorts in Nusa Ceningan

On Key

Meer over Bali

Ontdek de Gili eilanden vanaf Bali

De Gili-eilanden zijn een groep van drie kleine eilanden voor de kust van Lombok, Indonesië. Deze paradijselijke eilanden zijn een populaire bestemming voor reizigers die