Sacred Monkey Forest Sanctuary: onze tips!

Naast het stedelijke centrum van Ubud, vol met gezonde cafés en trendy boetieks, ligt een deel van de pure jungle, waar meer dan 1.000 Balinese apen leven. Het Sacred Monkey Forest Sanctuary bevindt zich op spiritueel belangrijke grond, gebouwd rond 3 hindoetempels die dateren uit de 14e eeuw. De apen worden vereerd in de Balinese cultuur en komen voor in veel traditionele dansen en legendes. Heilig of niet, apen zullen apen zijn. Terwijl toeristen genieten van het kijken naar de harige beestjes die stoeien en allerlei kattenkwaad uithalen, zijn er maatregelen genomen om de bezittingen van de bezoekers te beschermen tegen de hebzuchtige handen van de apen, en ook om de natuurlijke manier van leven van de apen te behouden.

Verzorgers zijn altijd ter plaatse om interacties te volgen en pleiten voor de Tri Hita Karana-ethos van het heiligdom, om vrede en harmonie tussen mensen, geesten en het milieu (planten en dieren) te creëren. Het bos zelf is een arboretum, met onderzoeks- en instandhoudingsprogramma’s aan de gang. Het uitgebreide scala aan lokale planten en bomen omvat een heilige Banyan-boom in het hart van het heiligdom. De serene sfeer wordt versterkt met traditionele steengravures verspreid tussen boomwortels en langs rivieroevers.

Sacred Monkey Forest Sanctuary

Wie zal het Sacred Monkey Forest Sanctuary leuk vinden?

Natuurliefhebber

Bewonder het weelderige Balinese regenwoud terwijl je speelse apen in hun natuurlijke habitat ziet. Het heiligdom is de thuisbasis van 7 groepen apen, elk bestaande uit baby’s, jonge dieren en volwassenen. Kijk hoe ze met elkaar omgaan en smullen van zoete aardappel en andere groenten in aangewezen voederzones.

Voor je Bucketlist

Elke bezoeker van Ubud moet hier minstens één keer stoppen. Maar als je verliefd wordt op de apen, is één keer misschien niet genoeg.

Tips voor je bezoek aan Sacred Monkey Forest Sanctuary

  • Laat alle plastic waterflessen en plastic zakken bij de ticketbalie om ze op te halen als je weggaat. De apen kunnen op je klimmen als ze denken dat je eten en drinken te stelen hebt.
  • Help de leefomgeving van het reservaat te behouden door geen voedsel van buitenaf mee te nemen voor de apen.
  • De tempels in het heiligdom worden als zeer heilig beschouwd en toegang tot de tempel is alleen toegestaan ​​voor mensen in de juiste Balinese gebedskleding, met de bedoeling om te bidden. Tempels zijn niet toegankelijk voor toeristen.
  • Reik niet uit om de apen aan te raken, omdat ze je kunnen krabben of bijten.
  • Apen houden van stelen – berg al je spullen op in een gesloten tas en draag je camera aan een nekriem.
  • Bezoek met een gids voor een grotere kans op een verzorger die je toestaat een aap te voeren of een aap op je te laten klimmen voor een foto.
  • Er zijn geen gevallen van hondsdolheid of andere virussen gemeld, maar als een aap u toch bijt, was dan onmiddellijk uw handen met zeep en vraag medisch advies aan het personeel.
  • Verzorgers kunnen vragen beantwoorden en eventuele zorgen wegnemen, maar onthoud dat het hun belangrijkste taak is om de apen te beschermen.

 

 
On Key

Meer over Bali

Ontdek de Gili eilanden vanaf Bali

De Gili-eilanden zijn een groep van drie kleine eilanden voor de kust van Lombok, Indonesië. Deze paradijselijke eilanden zijn een populaire bestemming voor reizigers die