De beste surfstranden van Bali

Als je van surfen houdt, dan is Bali een bestemming die je niet wilt missen. Het eiland biedt veel surfstranden die het hele jaar door golven bieden van verschillende niveaus. In dit artikel vertel ik je over enkele van de beste surfstranden van Bali, van uitdagende golven voor ervaren surfers tot meer ontspannen stranden voor beginners. Of je nu een beginner of een gevorderde surfer bent, Bali heeft voor ieder wat wils en biedt een onvergetelijke surf ervaring.

Ontdek hier de leukste surfstranden van Bali

De beste surfstranden van Bali

1. Uluwatu

Uluwatu is een van de meest populaire surfspots van Bali. De hoge kliffen bieden een prachtig uitzicht op de oceaan en beschermen de stranden tegen de wind, waardoor de golven van goede kwaliteit zijn. Er zijn verschillende surfspots op Uluwatu, waaronder Tempel, Racetracks en The Peak. Deze surfspots zijn echter voornamelijk geschikt voor gevorderde surfers, vanwege de uitdagende golven en de vaak rotsachtige kustlijn.

Boek hier een verblijf in Uluwatu

2. Padang Padang

Dit strand ligt ook in het zuiden van Bali en biedt uitdagende golven voor ervaren surfers. Het strand is omringd door rotsen en is bereikbaar via een smalle trap die tussen de rotsen door loopt. Er zijn verschillende surfspots op dit strand, waaronder Inside en Outside Corner.

Boek hier een verblijf in Padang Padang

3. Kuta

Kuta is een van de meest populaire surfstranden van Bali en biedt golven voor alle niveaus. Het is een lang strand met een breed scala aan faciliteiten, waaronder surfshops en restaurants. Er zijn verschillende surfspots op dit strand, waaronder Halfway en Airport Left. Bovendien is Kuta om de hoek gelegen van het levendige uitgaansgebied van Seminyak.

Boek hier een verblijf in Kuta

4. Canggu

De beste surfstranden van Bali

Canggu is een ander populair surfstrand van Bali en biedt golven voor alle niveaus. Het strand heeft een ontspannen sfeer en is omgeven door rijstvelden. Er zijn verschillende surfspots op dit strand, waaronder Echo Beach en Old Man’s. Geniet ook zeker van een middagje of avond bij Beach Club La Brisa!

Boek hier een verblijf in Canggu

5. Balangan

Dit strand ligt in het zuiden van Bali en biedt uitdagende golven voor ervaren surfers. Het strand is omgeven door kliffen en biedt een prachtig uitzicht op de oceaan. Er zijn verschillende surfspots op dit strand, waaronder The Peak en Balangan Rights.

Boek hier een verblijf in Balangan

6. Medewi

Dit strand ligt in het westen van Bali en biedt lange en constante golven die geschikt zijn voor alle niveaus. Het strand heeft een ontspannen sfeer en is omgeven door een prachtig landschap. Er zijn verschillende surfspots op dit strand, waaronder The Point en The Inside.

Boek hier een verblijf in Medewi


Als je op zoek bent naar een surfvakantie, dan is Bali zeker de perfecte bestemming. Het eiland heeft voor elk niveau en elke stijl wel een surfstrand en biedt een onvergetelijke surfervaring. Zorg ervoor dat je veiligheid altijd vooropstelt en dat je de lokale regels en voorschriften respecteert om een geweldige tijd te hebben tijdens het surfen op de beste surfstranden van Bali.

On Key

Meer over Bali

Ontdek de Gili eilanden vanaf Bali

De Gili-eilanden zijn een groep van drie kleine eilanden voor de kust van Lombok, Indonesië. Deze paradijselijke eilanden zijn een populaire bestemming voor reizigers die